In 1989 ben ik begonnen met fotograferen. Niet lang voor mijn eerste verre reis, naar Egypte, kocht ik een Nikon F801 en leerde ik mijzelf alles over sluitertijden, diafragma's en ISO waarden. Mijn onderwerpen bestonden in de eerste jaren vooral uit natuur, landschappen en alles wat ik tijdens mijn reizen tegenkwam. Dat veranderde toen ik ruim tien jaar later naar de Fotovakschool in Apeldoorn ging en kennis maakte met studiofotografie en portretfotografie. Ik raakte in de ban van het fotograferen van mensen en besloot me daar meer in te gaan verdiepen.

Kort na mijn opleiding kocht ik mijn eerste set Multiblitz studioflitsers en mijn eerste digitale spiegelreflex. Van mijn voornemen om nog regelmatig op film te fotograferen en foto's in mijn eigen doka af te drukken kwam niks terecht. Integendeel, ik ontdekte Photoshop en ging me meer en meer toeleggen op het digitaal nabewerken van foto's.

Ik fotografeerden vrienden en bekenden en breidde stap voor stap mijn modellennetwerk steeds verder uit. Na een workshop naaktfotografie startte een serie experimenten met naakt en glamour en begon een nieuwe ontdekkingsreis door de wereld van de erotische fotografie. Ik fotografeerde af en toe voor Suicide Girls en werd uitgenodigd om af en toe op privé feestjes of bij bondage workshops te fotograferen. Ik bezocht tattoo conventions en verzorgde portfolio's voor escorts en 'adult performers'. Naast dit alles bleef ik overigens ook doen wat ik daarvoor al deed, ik haal nog steeds veel voldoening uit het fotograferen van de natuur wanneer ik aan het reizen ben.

Go to top