Genesis is het levenswerk van de wereldberoemde Braziliaanse fotograaf Sebastião Salgado. Voor zijn ode aan onze kwetsbare planeet reisde hij naar afgelegen oorden als de Galapagoseilanden, Madagaskar en Antarctica: plekken waar mensen en dieren nog altijd in evenwicht met elkaar en de natuur leven. Met deze foto's toont Salgado ons de schoonheid van de ongerepte natuur en laat hij ons beseffen dat wij onze planeet moeten beschermen. 

Na succesvolle presentaties in New York, Londen en Parijs is Genesis nu ook te zien in het Nederlands Fotomuseum. Er zijn meer dan tweehonderd spectaculaire zwart-wit foto's te zien van onder meer walvissen tot schildpadden, van gletsjers tot woestijnen en diverse inheemse volken.

Een audio-tour ingesproken door Sacha de Boer en Humberto Tan vertellen meer over de bijzondere stijl en werkwijze van Sebastião Salgado.

 

Op zaterdagavond 24 juni organiseert de Kunsthal een Naked Tour door de tentoonstelling ‘Robert Mapplethorpe, een perfectionist’. In een belangrijk deel van het werk van Mapplethorpe staat het menselijk lichaam centraal. Als geen ander weet hij de vormen van het lichaam op een sculpturale manier weer te geven. Beleef een bijzondere rondleiding, zonder kleding, langs de fotografie van Robert Mapplethorpe!

Helmut Newton in FOAM Amsterdam
Helmut Newton in FOAM Amsterdam

Een must-see expositie voor alle liefhebbers van vrouwen en fotografie. Als geen ander weet Helmut Newton vrouwen vast te leggen: opvallend, dominant en sexy. 

De overzichtstentoonstelling bestaat uit meer dan 200 foto’s - variërend van zelden vertoonde vroege prints tot monumentale afdrukken op meer dan levensgroot formaat - en is in het gehele FOAM gebouw aan de Keizersgracht te zien.

En voor wie alles thuis nog eens rustig na wil kijken, zijn er in de FOAM winkel verschillende boeken met het werk van Helmut Newton te koop, waaronder een zeer fraai uitgevoerde tentoonstellingscatalogus.

 

Happening

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Go to top